Sestavine za 1 hleb:
60 dag pšenične moke
60 dag pirine moke
cca. 0,8 l pinjenca
6 dag kvasa
4 čajne žličke morske soli
Pinjenec nekoliko segrejemo, ter mu dodamo moko, kvas in sol ter zgnetemo z mešalniki Krajnc v gladko testo.
Iz testa oblikujemo hleb in ga položimo v pomokani model. Testo pokrijemo s krpo in na toplem mestu pustimo da vzhaja vsaj pol ure.
Pečico segrejemo na 250 stopinj C. Pekač obložimo z pek papirjem in nanj zvrnemo hleb, ki ga nato z ostrim nožem križem zarežemo.
Hleb v segreti pečici pečemo 15 minut, da dobi svetlorjavo skorjo, nato temperaturo zmanjšamo na 160 st.C in ga spečemo do konca.
Smo dolgoletni zadovoljni uporabniki vašega mešalca. Uporabljamo ga za mešanje kruha in moram vas samo pohvaliti.
Jožica iz Prekmurja
Ker izdelujemo tehnološko in estetsko dovršene izdelke prilagojene različnim potrebam, izpolnimo pa lahko tudi vaše posebne želje.
Ker smo izdelali že na tisoče strojev in naprav, ki so izdelani na podlagi dolgoletnih izkušenj.
Ker ponujamo največ za vaš denar, to je odlično razmerje med ceno in kvaliteto.
Ker so naši zaposleni, strokovno usposobljeni sodelavci, ki znajo in želijo rešiti vsako vašo težavo.
Ker pri naših strankah veljamo za zanesljivega partnerja, s katerim je sodelovanje enostavno in prijetno, saj se trudimo vse želje in zahteve naših kupcev izpolnjevati hitro in zanesljivo.
Ker se pri nas čutimo odgovorne do narave in ljudi.