Sestavine za dve štruci:
2 dag kvasa
1 čajna žlička kristalnega sladkorja
4 dag masla
1 žlica soli
1/4 l kislega mleka
2 jedilni žlici mlete kumine
1,5 jedilne žlive cele kumine
40 dag polnozrnate ržene moke
45 dag gladke pšenične moke
1 beljak
Kvas in sladkor stopimo v 1/8 l mlačne vode ter temu dodamo maslo, kislo mleko, 1/5 l vode, sol in kumino ter premešamo
Premešamo rženo in pšenično moko, ter sedaj vse skupaj zgnetemo v gladko testo.
Testo oblikujemo v gladko kroglo, pokrijemo s folijo in pri sobni temperaturi pustimo vzhajati približno 1 uro.
Testo ponovno pregnetemo in spet pustimo vzhajati približno 1 uro.
Testo dobro pregnetemo in oblikujemo dve podolgovati štruci, ki ju položimo na za to pripravljen pekač, ter ju z ostrim nožem poševno zarežemo približno 1 cm globoko, pokrijemo in pustimo stati še približno pol ure.
Beljak razžvrkljamo z 1 žlico vode in 1 žličko soli in premažemo kruh.
Medtem pečico segrejemo na 220 st.C . Kruh postavimo v pečico in pečemo približno 20 minut, nato znižamo temperaturo na 190 st.C in kruh pečemo še nadaljnih 20 minut.
Smo dolgoletni zadovoljni uporabniki vašega mešalca. Uporabljamo ga za mešanje kruha in moram vas samo pohvaliti.
Jožica iz Prekmurja
Ker izdelujemo tehnološko in estetsko dovršene izdelke prilagojene različnim potrebam, izpolnimo pa lahko tudi vaše posebne želje.
Ker smo izdelali že na tisoče strojev in naprav, ki so izdelani na podlagi dolgoletnih izkušenj.
Ker ponujamo največ za vaš denar, to je odlično razmerje med ceno in kvaliteto.
Ker so naši zaposleni, strokovno usposobljeni sodelavci, ki znajo in želijo rešiti vsako vašo težavo.
Ker pri naših strankah veljamo za zanesljivega partnerja, s katerim je sodelovanje enostavno in prijetno, saj se trudimo vse želje in zahteve naših kupcev izpolnjevati hitro in zanesljivo.
Ker se pri nas čutimo odgovorne do narave in ljudi.